Rólunk

Cégünk thaiföldi ayurvedikus, kizárólag gyógynövénykivonatból készül termékek forgalmazásával foglalkozik. Az ayurveda szanszkrit szó, jelentése: az élet tudománya. Ayur = élet, veda = tudat, megismerés.

Mit kell tudni az ayurvédáról?

Az ayurveda a világ legrégebbi gyógyászati natainak összessége. Több ezer éves múltra tekint vissza, az indiai bölcsek az i.e. 7. században jegyezték le őket.
Természetesen előtte is léteztek, de mint a mantrákat, Buddha tanításait, vagy a magyar népmondákat, csak szájról-szájra átadott hagyomány útján terjesztették. Indiában kozmikus gyógyászati bölcsességnek nevezik, foglalkozik az egészséggel, a betegséggel, a fiziológiával, a tudattal, a helyes étrenddel és a gyógynövényekkel. Kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden káros mellék, illetve – évek múlva jelentkező – utóhatástól is. Természetes gyógymódja miatt már nemcsak Ázsiában nélkülözhetetlen, de Európában és Amerikában is egyre népszerűbbé válik. Az Ayurveda nem egy misztikus, mágikus, vallásos rendszer, hanem az idő által igazolt, ellenőrizhető, és tudományos kutatási módszerekkel alátámasztott komplex orvostudomány, amelyet ma egyetemi szinten oktatnak.

Mit kell tudni a Védáról?

A védák pozitív hatása az Ayurvedán kívül más tudományágban is megnyilvánul. Mivel egy univerzális életszemléleti rendszer, a “természet intelligenciája”, az “Egyesített Mező” ereje több területen támogatja az életminőséget, például Sztaphatjaveda, melynek sarkalatos pontja a megfelelő tájolás szerinti építkezés. A tudományos kutatások bebizonyították, hogy az északi és keleti bejáratú épületek segítik a fejlődést, a déli és nyugati bejáratú épületek károsan hatnak az emberi fiziológiára, és az ember környezetére.
Ghandarva-Veda (védikus zene), melyben a Rishik (látók) a természet ritmusait és dallamait felismerve megérezték a frekvenciákból sugárzó gyógyító energiát. A tudomány is bebizonyíotta, hogy a Gangharva-Veda zene hallgatása során a théta hullámtartomány (4-8 Hz) az elektromos jelek egyértelmű növekedése figyelhető meg, ez az ellazultság állapotával, a koherens agyműködéssel, és egyben a boldogság megtapasztalásával is egybeesik.

 

Thaiföldi hajápolási és hajnövesztő szerek

A gyógynövények használata Thaiföldön több ezer éves múltra tekint vissza, thai szerzetesek készítettek belőlük ételt, italt és ayurvédikus kozmetikumokat; többek között haj- és bőrregenáló krémeket, pakolásokat.

Minden termékünk gyógynövénykivonatokat tartalmaz, melyektől a haj egészséges, dús, erősebb, élettel teli, ragyogó és könnyen kezelhető lesz.

Palettánkon szerepelnek revitalizáló, hajerősítő hajtonikok, mélykezelő pakolások, gyógysamponok, valamint a gyulladásos, aknés arcbőr gyógyulását segítő arckezelő.

Mi különbözteti meg a ChuleeVandevi termékeket más hajápolási szerektől?

Elsősorvan az a tény, hogy tartalmaznak nagyon fontos sejttápláló gyógynövénykivonatokat.

 • Tartalmaznak olyan különleges termszetes kivonatokat, amelyek – egyedülállóan – megindítják a melanogenezis folyamatát (pl. az ősz hajszálak esetében). A melanogenezis során, a bazális rétegben fekvő melanocitákban a tirozin nevű aromás aminosavból termelődik egy tirozináz nevű enzim, ennek közreműködése révén a tirozin barna-fekete színű melaninnak nevezett sötét pigmenssé alakul. A melanociták olyan specifikus sejtek, amelyek testünket a napsugárzástól is védik. Érdekesség: az albinizmus az emlősök kültakarójának színét kölcsönző festékanagy, a melanin képzésének részleges vagy teljes hiánya. A melaninhiány az állatoknál és az embereknél a bőrt, a szőrszetet, valamint a szivárványhártyát érinti.
 • Tartalmaznak olyan gyógynövényeket, amelyek kivételes módon a szőrtüszőben a sejtek proliferációját (osztódás útján történő szaporodás) segítik. Ennek köszönhetően kivételes, egyedülálló eredmény érhető el a hajgyökér revitalizációjában.
 • Tartalmaznak olyan speciális növényi kivonatokat, amelyek az emberen élősködő szőrtüsző atka, a demodex életműködésének feltételeit megakadályozza. A demodex általában minden kémiai szerrel szemben rezisztens.
  A Tulane Egyetem kutatóintézetének eredményei szerint a hajritkulás oka az esetek 88%-ában a demodex nevű szőrtüsző atka. A demodex egy apró, nyolclábú állat, amely 0,1-0,4 mm hosszú. A demodex jelenlétének a leggyakoribb külső árulkodó jele a viszkető fejbőr és a fejtetőn kialakuló kopaszság. A demodex fajok közül csak kétféle élősködik az embereken: a Demodex Folliculorum és a Demodex Brevis.
  Bővebben a demodexről ITT olvashat.

 A ChuleeVandevi termékek nem tartalmazzák az alábbi káros kemikáliákat:

 • Natrium-Lauryl-Sulfate (NLS), más néven Sodium-Lauryl Sulfate (SLS)
  Széles körben elterjedt kémiai összetevője a hajsamponoknak. Erősen irritatív, felületaktív, tisztító- és habzáskeltő hatású anyag, amely károsítja, kiszárítja a hajat és őszülést okozhat. Többnyire előfordul mosogató- és felmosószerekben is. A kutatások szerint az SLS gyakori bőrallergén. Belégzése és lenyelése ártalmas: irritálja a légutakat, maradandó károsodást okozhat a létfontosságú belső szervekben; szembe kerülése esetén felnőtteknél szürke hályogot idézhet elő, gyermekeknél gátolja a szem normális fejlődését. A bőrön keresztül felszívódik és bekerül a szervezetbe.
 • Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmeticon stb.
  Gyakran használják ezeket a műanyagvegyületeket samponokban, kondicionálókban és egyéb hajápolókban. Selymessé és könnyen fésülhetővé teszik a hajat, de vékony bevonatot képeznek a fejbőrön és a hajszálakon, ezért blokkolják a sejtek működését. Hosszú távú használat esetén a szőrtüsző eltömődik és hajhullást okozhat.
 • Diethanolamin (DEA)
  Színtelen vagy kristályos alkohol, tisztítószerekben és oldószerekben használják. Mivel puhává teszi a bőrt, ezért gyakran alkotóeleme a hajkondicionálóknak, egyéb kozmetikai szereknek. Felszínesen feljavítja a termékek állagát, kezelhetőbbé válik a haj, de egyes figyelmeztetések szerint (pl., ha nitrátokkal együtt kerül feldolgozásra) rákot okozhat. Bár korbban a DEA-t nem sorolták a rákkeltő anyagok közé, napjainkban egyre több kutató vélekedik úgy, hogy a DEA nitrátokkal való egyesülés nélkül is rákot okozhat. Bőr- és nyálkahártya izgató hatású. Egyes országokban tiltott szer.
 • Minoxidil
  Vérnyomáscsökkentő szer, amelyet gyakran használnak a hajtonikokban. Segíti a hajnövekedést, azonban alacson vérnyomást, szívelégtelenséget okozhat, illetve ha szájon át (pl. tabletta formájában) jut a szervezetbe, egyéb testtájakon is nemkívánatos szőrnövekedést válthat ki. Alkalmazásának befejezését követő 2-6 hónap elteltével a haj ismét hullani kezd.
 • Finaszterid
  A prosztata megnagyobbodásnak kezelésére kifejlesztett gyógyszer, amelynek másik jelentős hatása, hogy serkenti a hajnövekedést. Manapság igen gyakran használják a hajápolókban, és írják fel a betegeknek, akiknek a hajhullást a férfi nem hormon (tesztoszteron) okozza. Ha abbahagyják a szedését, a haj ismét kihullik. A szer impotenciát és libidócsökkenést is okoz. Nők esetében nem alkalmazható.