Rólunk

Cégünk thaiföldi ayurvedikus, kizárólag gyógynövénykivonatból készül termékek forgalmazásával foglalkozik. Az ayurveda szanszkrit szó, jelentése: az élet tudománya. Ayur = élet, veda = tudat, megismerés.

Thaiföldi hajápolási és hajnövesztő szerek

A gyógynövények használata Thaiföldön több ezer éves múltra tekint vissza, thai szerzetesek készítettek belőlük ételt, italt és ayurvédikus kozmetikumokat; többek között haj- és bőrregenáló krémeket, pakolásokat.

Minden termékünk gyógynövénykivonatokat tartalmaz, melyektől a haj egészséges, dús, erősebb, élettel teli, ragyogó és könnyen kezelhető lesz.

Palettánkon szerepelnek revitalizáló, hajerősítő hajtonikok, mélykezelő pakolások, gyógysamponok, valamint a gyulladásos, aknés arcbőr gyógyulását segítő arckezelő.

Mi különbözteti meg a ChuleeVandevi termékeket más hajápolási szerektől?

Elsősorvan az a tény, hogy tartalmaznak nagyon fontos sejttápláló gyógynövénykivonatokat.

 • Tartalmaznak olyan különleges termszetes kivonatokat, amelyek – egyedülállóan – megindítják a melanogenezis folyamatát (pl. az ősz hajszálak esetében). A melanogenezis során, a bazális rétegben fekvő melanocitákban a tirozin nevű aromás aminosavból termelődik egy tirozináz nevű enzim, ennek közreműködése révén a tirozin barna-fekete színű melaninnak nevezett sötét pigmenssé alakul. A melanociták olyan specifikus sejtek, amelyek testünket a napsugárzástól is védik. Érdekesség: az albinizmus az emlősök kültakarójának színét kölcsönző festékanagy, a melanin képzésének részleges vagy teljes hiánya. A melaninhiány az állatoknál és az embereknél a bőrt, a szőrszetet, valamint a szivárványhártyát érinti.
 • Tartalmaznak olyan gyógynövényeket, amelyek kivételes módon a szőrtüszőben a sejtek proliferációját (osztódás útján történő szaporodás) segítik. Ennek köszönhetően kivételes, egyedülálló eredmény érhető el a hajgyökér revitalizációjában.
 • Tartalmaznak olyan speciális növényi kivonatokat, amelyek az emberen élősködő szőrtüsző atka, a demodex életműködésének feltételeit megakadályozza. A demodex általában minden kémiai szerrel szemben rezisztens.
  A Tulane Egyetem kutatóintézetének eredményei szerint a hajritkulás oka az esetek 88%-ában a demodex nevű szőrtüsző atka. A demodex egy apró, nyolclábú állat, amely 0,1-0,4 mm hosszú. A demodex jelenlétének a leggyakoribb külső árulkodó jele a viszkető fejbőr és a fejtetőn kialakuló kopaszság. A demodex fajok közül csak kétféle élősködik az embereken: a Demodex Folliculorum és a Demodex Brevis.
  Bővebben a demodexről ITT olvashat.

 A ChuleeVandevi termékek nem tartalmazzák az alábbi káros kemikáliákat:

 • Natrium-Lauryl-Sulfate (NLS), más néven Sodium-Lauryl Sulfate (SLS)
  Széles körben elterjedt kémiai összetevője a hajsamponoknak. Erősen irritatív, felületaktív, tisztító- és habzáskeltő hatású anyag, amely károsítja, kiszárítja a hajat és őszülést okozhat. Többnyire előfordul mosogató- és felmosószerekben is. A kutatások szerint az SLS gyakori bőrallergén. Belégzése és lenyelése ártalmas: irritálja a légutakat, maradandó károsodást okozhat a létfontosságú belső szervekben; szembe kerülése esetén felnőtteknél szürke hályogot idézhet elő, gyermekeknél gátolja a szem normális fejlődését. A bőrön keresztül felszívódik és bekerül a szervezetbe.
 • Dimethicon, Diethylmethicon, Ethylmeticon stb.
  Gyakran használják ezeket a műanyagvegyületeket samponokban, kondicionálókban és egyéb hajápolókban. Selymessé és könnyen fésülhetővé teszik a hajat, de vékony bevonatot képeznek a fejbőrön és a hajszálakon, ezért blokkolják a sejtek működését. Hosszú távú használat esetén a szőrtüsző eltömődik és hajhullást okozhat.
 • Diethanolamin (DEA)
  Színtelen vagy kristályos alkohol, tisztítószerekben és oldószerekben használják. Mivel puhává teszi a bőrt, ezért gyakran alkotóeleme a hajkondicionálóknak, egyéb kozmetikai szereknek. Felszínesen feljavítja a termékek állagát, kezelhetőbbé válik a haj, de egyes figyelmeztetések szerint (pl., ha nitrátokkal együtt kerül feldolgozásra) rákot okozhat. Bár korbban a DEA-t nem sorolták a rákkeltő anyagok közé, napjainkban egyre több kutató vélekedik úgy, hogy a DEA nitrátokkal való egyesülés nélkül is rákot okozhat. Bőr- és nyálkahártya izgató hatású. Egyes országokban tiltott szer.
 • Minoxidil
  Vérnyomáscsökkentő szer, amelyet gyakran használnak a hajtonikokban. Segíti a hajnövekedést, azonban alacson vérnyomást, szívelégtelenséget okozhat, illetve ha szájon át (pl. tabletta formájában) jut a szervezetbe, egyéb testtájakon is nemkívánatos szőrnövekedést válthat ki. Alkalmazásának befejezését követő 2-6 hónap elteltével a haj ismét hullani kezd.
 • Finaszterid
  A prosztata megnagyobbodásnak kezelésére kifejlesztett gyógyszer, amelynek másik jelentős hatása, hogy serkenti a hajnövekedést. Manapság igen gyakran használják a hajápolókban, és írják fel a betegeknek, akiknek a hajhullást a férfi nem hormon (tesztoszteron) okozza. Ha abbahagyják a szedését, a haj ismét kihullik. A szer impotenciát és libidócsökkenést is okoz. Nők esetében nem alkalmazható.